Amazon gids om contact op te nemen met de verkopende partner

Heb je hulp nodig om meer te weten te komen over Amazon-richtlijnen om contact op te nemen met de verkooppartnerondersteuning? Welnu, dan is dit gewoon de perfecte blog voor jou en je zult er zeker geen spijt van krijgen dat je hier bent gekomen. Als u echter ook hulp nodig heeft bij andere gerelateerde problemen, kunt u op elk gewenst moment contact opnemen met het Amazon Customer Care-nummer. En dan zal het team van hoogopgeleide en ervaren experts u zo snel mogelijk de beste oplossingen bieden die nodig zijn.

Hieronder volgen de richtlijnen om contact op te nemen met de ondersteuning van Amazon Selling-partners:

OPMERKING: u moet ook weten dat Amazon Support ernaar streeft om snelle en nauwkeurige ondersteuning te bieden om alle gerelateerde vragen over verkopen op te lossen. En u kunt eenvoudig ondersteuning krijgen binnen de Seller Central door contact op te nemen met het team.

 Allereerst moet u uw casuslogboek bekijken om de status te controleren in plaats van een nieuwe casus te openen om te vragen. En als uw probleem tijdgevoelig is, moet u de zaak als urgent markeren.

 U moet er rekening mee houden dat u geen nieuwe zaak opent als er al een wordt beoordeeld voor dezelfde problemen.

 Als u dan meer tijd nodig heeft om op een zaak te reageren, kunt u verzoeken om de zaak open te houden.

 En als je nu ook meer vragen hebt over een gesloten zaak of je denkt dat deze niet correct is afgehandeld, dan moet je deze opnieuw openen in plaats van een nieuwe zaak te openen.

 Tot slot, om verkopers en klanten te beschermen, wijst Amazon verzoeken af ​​die niet in overeenstemming zijn met het beleid. Als u dus door Amazon wordt geïnformeerd dat er geen verdere actie zal worden ondernomen met betrekking tot een bepaalde kwestie, moet u niet proberen een andere uitkomst te krijgen door de zaak te heropenen of door deze in andere gevallen opnieuw aan de orde te stellen.

OPMERKING: Houd er rekening mee dat Amazon een zaak kan sluiten of de ondersteuning kan beperken als u de hierboven gegeven richtlijnen niet volgt.

Als u eenmaal de bovengenoemde instructies hebt doorlopen, zou u tevreden moeten zijn en helemaal goed om te beginnen. Maar als u met een probleem wordt geconfronteerd of meer informatie hierover nodig heeft, kunt u rechtstreeks contact opnemen met het Amazon Klantenservice nederland. De technici zijn direct beschikbaar om u te helpen met verdere oplossingen.